tiistai 25. kesäkuuta 2013

Tuulikaappimurheita

Asumista alkaa olla takana kohta 3 vuotta alakerran osalta ja mielessä alkaa pikku hiljaa kehkeytymään erilaisia pieniä sisustus- ja muutostarpeita. Ehkä näistä kiireisin on eteinen tai paremminkin tuulikaappi! Tuulikaapista lähtee raput yläkertaan ja siellä on kolme kaappia ja seinällä pieni avonaulakko "jatkuvasti" käytössä oleville takeille ja koirien hihnoille, jotka kuvassakin kauniisti seinällä roikkuvat. Takeille, pipoille ja huiveille on varattu laitimmaisin kaapeista. Hyvää kuvaa eteisestä ei pikaisella etsiskelyllä löytynyt, mutta tässä vähän kännykällä otettua tilannekuvaa :)

Ruuhkaa tuulikaapissa
Suurin ongelma on siis tuulikaapin kapeus ja säilytystilan puute. Yllätyksenä tämä ei tietenkään tullut ja hyvin tässä ollaan pärjätty, mutta säilytystilaa saisi silti olla enemmän. Asiaa toki helpottaisi oma järjestelmällisyys mutta... Eniten silmään pistää lattialla lojuvat kengät, joita parhaimmillaan saattaa olla kymmenenkin paria, niiden yli sitten kompastellaan koirien kanssa :)

Ratkaisuksi ajattelin kaventaa tilaa hieman entisestään ja laitoin tilaukseen IKEA:sta Hemnes-sarjan valkoisen kenkäkaapin. Kahdesta vaihtoehdosta valitsin sen pienemmän, johon menee kengistä riippuen n. 8 kenkäparia eli ainakin kaikki omat kesäkenkäni. Toki yhden lokeroista voisi myös omistaa koirien hihnoille, mutta käytännöllisyyden vuoksi ne luultavasti myös jatkossa roikkuvat seinällä. Laitan kuvaa tuulikaapista kunhan se saadaan valmiiksi.

IKEA Hemnes kenkäkaappi, kuva IKEA:n sivuita

2 kommenttia:

  1. Oon itse miettinyt semmoista, että voisikohan tuulikaapin ovesta luopua jossain vaiheessa kokonaan... Jos sillä saisi tuulikaappiin vähän lisää tilaa. Varsinkin siinä vaiheessa kun meilläkin yläkerta valmistuu, niin tuskin sitä ovea tulee juurikaan pidettyä kiinni, koska sehän vain haittaa ylös ja alas kulkemista.

    Toisaalta kun talossa on koira/koiria, niin onhan se näppärää sulkea tuo tuulikaapin ovi, jos ovella on joku vieras henkilö toimittamassa jotain asiaa :)

    -Sanna-

    VastaaPoista
  2. Olis hyvä idea ja mekin se poistettaisiin, mutta kun on noi kolme koiraa :) Ei vaan onnistu.... Mietittiin siihen myös semmosta haitariovea, meillä oli sellainen vanhassa asunnossa ja oli ihan näppärä ahtaassa tuulikaapissa, mutta eipä ole tullut sellaistakaan laitettua..

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...