perjantai 4. kesäkuuta 2010

Maalausta ja laatoitusta

Olimme jälleen illalla pari tuntia maalailemassa taloa. Koirat olivat jälleen mukana, jottei niille kerry turhan kanssa yksinoloaikaa kotona. Isäntä aloitti päätykolmion alareunan maalauksella ja itse aloittelin valkoisten pokien kakkoskierrosta. Listojen maalailu on tarkkakätisellekin erittäin ikävää hommaa ja korjattavaa tulee koko ajan. Teippauskaan ei tuota hyvää jälkeä. Viimeistely on aina tehtävä harmaalla valkoisen perään.

Laatoittaja oli tehnyt eilen tuulikaapin lattian ja hyvälle näytti. Itse asiassa paljon paremmalta kuin laattaa valitessa olisi arvannut. Eli tilan muut pinnat ja valo vaikuttavat merkittävästi laatan ulkonäköön. Laattaa on tummahko ruskea ja sopii oikein hyvin meidän vaalean ruskeaan seinämaaliin. Molemmat ovat oikeaa sävyä, että taittavat harmaaseen.

2 kommenttia:

  1. Ensinnäkin kiitokset Helmitalo-blogista; kuten totesit, hyvin vähän löytyy netistä "luotettavaa" tietoa ko. talotoimittajasta. Helmitalo kiinnostaa myös meitä, tuoreita tontinomistajia :) Miten teillä meni maksut, siis oletteko jo maksaneet talopaketin? Entä oletteko jo saaneet tarjouksen timpurilta yläkerran rakentamisesta? Jos maalausurakaltanne joudat vastata... Tsemppistä viimemetreille!

    VastaaPoista
  2. Moikka! Onnittelut tontista! Helmitalo maksetaan kahdeksassa erässä valmiusvaiheiden mukaisesti. Kukin erä tulee maksettavaksi 7 päivän maksuajalla sen jälkeen kun kyseinen vaihe on valmis. Tarvittaessa vastaava mestari allekirjoittaa valmiusvaihetodistuksen,joka toimitetaan pankille ja tätä vastaan saa nostettua rahaa. Meillä on riittänyt yksi todistus pankille ja olemme toimittaneet laskut sähköpostilla pankkiin suoraan maksettavaksi. Viimeisessä maksuerässä "tasataan tilit" eli siinä huomioidaan tehdyt muutostyöt, hyvitykset ja lisämaksut. Näistä kannattaakin pitää tarkasti kirjaa rakennusajan ajan, jotta kaikki on tallessa tuota viimeistä erää varten.

    Timpuritarjousta emme ole vielä saaneet, emmekä ole asiaa kiirehtineetkään. Alan yrityksillä ei tunnu olevan mitään kiirettä tehdä tarjouksia tai ottaa uusia hommia :) Mielessä pyörii mahdollisuus käyttää kotitalousvähennystä?? Eli ainakin sen verran on selvinnyt, että lopputarkastuksen pitäisi olla tehty, jotta vähennystä voi käyttää.

    Onnea projektillenne!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...