maanantai 19. huhtikuuta 2010

Koemaalausta - ja pieleen meni

Tulipa hetkellisen turhautumisen myötä opeteltua sunnuntain aikana tulkitsemaan Tikkurilan Symphony -värikarttaa. Ostimme koemaalipurkin (Onneksi!) valitsemastamme sävystä Tikkurila G465, sillä väri ei vastannut lainkaan värikartan antamaa mielikuvaa seinällä. Seinällä väri näytti aivan vaniljan sävyiseltä, eli siinä oli mukana keltaisuutta. Ei hyvä! Kun tarkoitus olisi aikaansaada luonnollinen harmahtava vaaleanruskea, joka ei taita keltaiseen tai vihreään. Eli katseet kohti kartan oikean reunan sävyjä! Vanhassa asunnossamme oli maalattu sävyllä X483, tästä olisi toivomus saada hieman vaaleampi mutta muuten samansävyinen maali. Tai sitten pitäydymme vanhassa tutussa sävyssä..

Tässä ote Tikkurilan sivuilta:


Tikkurila Symphony - värijärjestelmässä on 2 436 väriä sisämaalaukseen:
203 kantaväriä
1 218 kantaväristä vaalennettua väriä
1 015 kantaväristä harmaa-asteikon mukaan taitettua väriä

Värijärjestelmän värit on jaettu kahteen erilaiseen kokoelmaan, Opus I ja Opus II
Opus I:n värit ovat heleän kirkkaita, puhtaita ja intensiivisiä.
Opus II:n värikokoelma on ajattoman harmoninen ja luonnollinen.

Opus I - kokoelmaan kuuluvat värijärjestelmän rivit 300 - 390 yhteensä 1 092 väriä ja Opus II:een rivit 391 - 502, yhteensä 1 344 väriä.

Symphony värimallit
Tikkurila Symphonyn värinumerot muodostuvat pystyrivien järjestysnumeroista 300-502 ja vaakarivien tunnuskirjaimista F, G, H, J, K, L, M, N, S, V, X ja Y. M-rivillä on kantaväri. L-riviltä F-riville on kantavärin vaalennokset ja N-riviltä Y-riville kantavärin harmaataitot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...