maanantai 16. elokuuta 2010

Pihaurakkatarjouksia, toimepidelupa

Talolla ei edelleenkään ole tapahtunut mitään viikonloppuun mennessä.. Laatoittaja kylläkin tuli loppuviikosta paikalle tekemään keittiön välitilaa mutta ei saanut hommaa käyntiin puuttuvien sähköasennusten ja paikoilleen ruuvattujen ja liimattujen valolistojen vuoksi. Nyt siispä odotellaan paikalle ensin sähkäriä ja timpuria. Toivottavasti tällä viikolla tapahtuu. Viimeiseen muuttopäivään on nyt reilu 6 viikkoa.

Pihaa on suunniteltu olemassa olevan pihasuunnitelman pohjalta ja olen siihen itse tehnyt joitakin "kevennyksiä". Eli talon khh:n puoleinen pääty jää toistaiseksi vaille istutuksia, jotta saadaan tila paremmin käyttöön mm. peräkärrylle jne tykötarpeille. Ko pääty on näppärästi poissa silmistä, joten sinne sinne on hyvä laittaa näitä vähemmän esteettisiä asioita piiloon.

Pihan osalta päädyttiin pyytämään tarjousta osittaisesta pihaurakasta viherrakennusyrittäjiltä. Tarjouspyyntönä oli pihasuunnitelman mukaisesti maa-ainekset (multa, kiveykset, polut ja sepelit) paikoilleen urakkana mutta itselle jäisi kasvien ja puiden istutustyöt. Parilta paikalliselta yrittäjältä jo saimmekin vastausta ja jäämme odottelemaan kartoituskäynnin tuloksia ja itse tarjouksia.

Lisäksi ollaan valittu pihavajan mallia, paras vaihtoehto tällä hetkellä Bauhausin Lillevilla. Tämä on kooltaan meille sopiva. Vastaavamme saa katsoa sen tarkemman sijoittelun toivomaamme kohtaan ja vielä tässä jännäillään tuleeko mahtumaan kaikkien etäisyysvaatimusten vuoksi. Koska vaja puuttuu alkuperäisestä rakennusluvasta, olemme toimittaneet mestarillemme/pääsuunnittelijalle vajan tiedot piirustuksia varten. Niiden kanssa sitten jälleen kiertämään naapureita ja hommaamaan kunnalta toimenpidelupaa. Naapurimme jo hyväksyivät vajan sijoituksen 2m päähän rajasta, jolloin se tulisi olemaan 4m meidän seinästä ja 6m naapurin autokatoksesta. Palovaatimukset eivät näillä etäisyyksillä täyty, joten tarvitaan lisäeristystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...