sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Hiljaiseloa ja kalusteita

Tontilla hiljaista.. työt eivät ole juurikaan edenneet tontilla. Kuistin osalta perustukset ovat valmiit mutta tietoa talopaketin toimitusajasta meillä ei vielä ole. Mittarointi on vielä tilaamatta, samoin putkien liittäminen on tekemättä.

Nyt olemmekin keskittyneet lähinnä keittiön suunnitteluun ja muiden kiinteiden kalusteiden valintaan. Kaluesteet meille toimittaa Viialasta PM-Kaluste. Kodinhoitohuoneeseen, makuuhuoneeseen ja eteiseen valittiin Kensapuun mallistosta Lyyra-ovet urilla ja valkoisina. Rungot tulevat kaikkiin tiloihin pähkinän värisinä ja kaikkialla käytetään myös samaa vedintä. WC-piirretään täysin uudestaan kalusteiden osalta. Korvaamme talopakettiin kuuluvan peilikaapin ja altaan kalusteilla. Alakaapit tulevat pähkinän sävyisenä, yläkaapit vaalean puun sävyisinä. Peilikaapin tilalle tulevat peiliovat sekä halogeenilippa. Kodinhoitohuoneen kaappiin asennetaan lisämaksusta pyykkikorit, samoin eteisen avonaulakkoon laitetaan kalusteovet.

Keittiö käsittää isoimman muutoksen. Sulohelmen pohajssa keittiö on molemmilla seinustoilla ja ruokapöytä sijoittuu keskelle. Käännämme keittiön L-muotoon, eli eteisen vastainen seinä pysyy suurin piirtein vastaavana kuin paketissa, mutta jatkamme keittiötä kulman kautta ikkunaseinälle. Ikkunaseinän toiseen päätyyn tulee korkea kaappi ja jääkaappi-pakastin. Ikkunaseinälle laitetaan koko matkalta alakaapit ja kaksi 80cm leveää laatikostoa. Astianpesukone korotetaan ja päälle tulee paikka mikrolle. Talopakettiin kuuluva tiskipöytä korvataan pyöreällä kalusteisiin sijoitettavalla altaalla ja pähkinälaminaattitasolla. Taso jatkuu ikkunaseinälle. Ovimalliksi valitsimme kiiltävän valkoisen ja rungot ovat pähkinänsävyisiä. Tämä muutos tuo hieman enemmän ilmettä keittiöön sekä paremmin työskentelytilaa, joskin ruokapöytä ei näin tule ikkunan eteen. Keittiön ikkuna meillä on kadun puolelle. Keittiössä työskennellessä pääsee liikkumaan sujuvasti kiertämättä ruokapöydän ympäri. Vastaavaa L-mallin keittiötä näytti löytyvän Muurametalolla, piirtämämme keittiö noudattelee suurin piirtein Muuramen pohjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...