sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Maalari maalasi taloa, harmaata ja valkoista

Tänään saatiin mukavasti eteenpäin ulkomaalausprojektia. Apuna oli myös äitini, jolla hommasta löytyy kokemusta oman talonsa verran. Saatiin tänään julkisivun harmaat osat kertaalleen maalattua, samoin kodinhoitohuoneen päädyn alaosa saunan ikkunan ympärystää lukuun ottamatta. Sain myös kaikki alakerran valkoiset pokat ja listat valmiiksi. Nyt pääsee jo hyvin käsitykseen talon väristä ja sävyvalinta tuntuu osuneen kohdilleen sillä tämä sävy on puhdas harmaa eikä näytä seinässä lainkaan siniseltä.

Maalaushommaa tehtiin hieman vaihtelevassa säässä ja pari pientä sadekuuroakin pääsi kohdalle osumaan. Kosteus pysyi maltillisena, joten jatkoimme hommaa kuuroista huolimatta. Tähän mennessä on tullut huomattua, että jos vain mahdollista, kannattaisi kaikki koristelistat poistaa ennen maalausurakkaan ryhtymistä ja mieluiten laittaa ne vasta maalattuina paikoilleen. Maalaus listojen paikalla ollessa on yhtä tuskaa. Meillä listat on kiinnitetty Helmitalon tyyliin, eli nauloja on riittämiin, listoja ei saa irti.

2 kommenttia:

  1. Mikä harmaa talon väri on??muistatko koodia? olemme kanssa rakentamassa ja etsimme harmaata joka ei taita mihinkään vaan on puhdas harmaa.. Koemaalauksiin menee äkkiä rahaa kun tuntuu ettei oikeaa väriä löydä...

    VastaaPoista
  2. Moi, tässä ote tuosta toisesta blogikirjoituksestamme: Maalina meillä on Tikkurilan Teho-Öljymaali, sävy 568X, listoihin maalarinvalkoista. Sokkeli tulee tummemman harmaalla, todennäköisesti sävyllä 572X. Nämä sävyt ovat myös Tikkurilan ulkomaalivärikartan takasivulla olevassa mallitalossa.

    Väri on ollut hyvä ja saanut paljon kehuja. Ei näytä siniseltä seinässä, eikä ole liian hailu tai vastaavasti liian tummakaan..

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...