tiistai 11. toukokuuta 2010

Muurari ja viime hetken kalustemuutokset

Muurausurakasta on nyt alustavasti sovittu ja hintaa tulee mukavasti. Tiilerin antama hinta-arvio oli 1100e mutta käytäntö osoitti hinnan olevan kaksinkertainen + alv. Hinta sisältää muuraustyön ja hormin laiton, mutta aputöitä ei tarvitse tehdä lukuun ottamatta takan kantoa sisälle. No,onhan sitä hommaa siinäkin..

Käytiin talolla PM-Kalusteen kanssa. Keittiöön saatiin mittaamalla leveyttä 10 cm lisää ulkoseinälle, minkä johdosta lisättiin yhteen alakaappiin 10 cm. Lisäksi jätetään pois ikkunan vierellä oleva kaappi, joten jää vähän tilaa ikkunaseinälle. Isoimmat muutokset tulevat WC:hen. Siellä oli onneksi syvyyttä enemmän kuin piti, eli saadaankin haluamamme malja-allas Dora sekä taso syvempänä, alun pitäen oli piirretty vain 30cm taso ja alakaapit. Myös leveyttä oli enemmän, joten lisättiin yksi kaappi sekä ylös, että alas.

Maalari oli ollut hommissa ja tänään oli tasoitettu kaikki loputkin pinnat, ja pohjamaalattu kaikki maalille tulevat seinäpinnat. Kylläpä oli hienon näköistä, kun oli tasaisen valkoiset seinät :)

2 kommenttia:

 1. No jopas, noinko paljon mittasuhteet ovat "pielessä" pohjakuvissa, mitenhän se on mahdollista? Jäin vain miettimään, kun mehän olemme ulkoistaneet tuon kalustepaketin, niin eipä taidakkaan uskaltaa tilata mitään kalusteita pelkän pohjan perusteella...

  Meille on myös tulossa tiilerin takka ja kauhistuin tuota muuraushintaa!!! Pitäisi vissiin alkaa sitä selvitellä itsekkin....

  VastaaPoista
 2. Meillä on käännetty keittiö ja olohuone, eli uskoisin "mittavirheen" tulevan siitä. Eli keittiön seinä on tehty rappujen kylkeen kun normipaketissa raput ovat avoimena olohuoneen reunassa.

  Kalustetilaukseen tarvitaan tosiaan tarkistetut mitat. Meidän suunnitelmat oli tehty pohjan mittojen mukaan ja nyt vielä tarkenneltiin kuvia mittausten jälkeen. Kalusteet laitetaan tilaukseen vasta mittauksen jälkeen.

  Muurarin hankinnassa me olimme auttamattomasti myöhässä, kuten monessa muussakin kun asiat ovat edenneet varsinaista vauhtia :) Kannattaa heti aloittaa tarjousten pyytäminen, kilpailuttamisella voi säästää, ja vaikuttavat nuo muurarit olevan myös pitkälle työllistettyjä, eli vaikea saada heitä kiinnostumaan työstä :) Lähinnä ongelmia tuntuu aiheuttavan tuo hormi, jolle tekijää oli vaikea saada.

  Myös se Viialan Rakennustarvikkeen sisutusmateriaalivalintalappu kannattaa olla hyvissä ajoin täytettynä, jos otatte materiaalit heiltä (eli Helmitalo tekee laatoitukset, maalaukset ja tapetoinnit).

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...