lauantai 22. toukokuuta 2010

Ulkomaalausta aloiteltu

Aloittelimme tänään hyvässä säässä talon ulkomaalausta. Alun pitäen tämäkin piti teettää ulkopuolisella mutta jostain syystä kuitenkin ryhdyimme hommaan itse. Heti muutamassa tunnissa selvisi, ettei urakka tule olemaan helppo. Meillä ei ole hommattuna telineitä, vaan maalasimme kuormalavoista tehdyn telineen avulla ja matalammalta sitten ihan perus A-tikkailla. Päätykolmioihin on pakko hankkia jonkinlainen nosturi.

Itse maalasin valkoisella tulevat julkisivun listat ja terassin kaiteet ja tolpat ja isäntä sai maalattua räystään alta lähtevän vaakalaudoituksen koko julkisivun pituudelta. Tämä saatiin tehtyä yhdessä päivässä, joten aikaa projekti tulee viemään. Etenkin kun emme pysty maalailemaan kuin viikonloppuisin.

Maalina meillä on Tikkurilan Teho-Öljymaali, sävy 568X, listoihin maalarinvalkoista. Sokkeli tulee tummemman harmaalla, todennäköisesti sävyllä 572X. Nämä sävyt ovat myös Tikkurilan ulkomaalivärikartan takasivulla olevassa mallitalossa. Seinässä maali näyttää hieman tummemmalta mutta emme ole vielä nähneet sitä auringon puolella tai kuivuneena, lukuun ottamatta pientä koemaalausaluetta. Sen verran poikki tuli oltua rakennukselta lähtiessä, ettei jaksanut edes valokuvaa ottaa :)

Tässä pari kuvaa, kävimme tsekkaamassa mitä maalauksille kuuluu seuraavana päivänä, ja siellähän ne näyttivät yhä olevan.

1 kommentti:

  1. Hei, meillä on ulkomaalausprojekti myös aluillaan, ja värikoodit ihan samat! Tosin maalina meillä Tikkurilan Ultra. Ja sokkelin väritykselle ei olla vielä luotu ajatustakaan...

    Vähän jännitettiin onko sävy liian tumma, mutta nyt kun on muutama neliö maalattu (juu, etenee meilläkin hitaasti...) niin ihan hyvälle se vaikuttaa.

    Mielenkiinnolla seuraan projektianne! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...