tiistai 9. marraskuuta 2010

Pikkuisen paloturvallisuutta

Nyt on jo sen verran asusteltu uudessa talossa, että alkaa pyörimään päässä myös muut asiat kuin itse rakentaminen. Pihakin on jo talvisijoillaan, joskin peräkärryyn tuli vielä hommattua peite suojaksi. Illat ovat ihanan pimeitä ja kynttilät palavat sekä sisällä, että ulkona. Niinpä huomio kiinnittyikinpaloturvallisuusasioihin.

Nythän on ollut esillä kevythormien ongelmat, esim tässä jutussa: http://yle.fi/uutiset/tiede_ja_tekniikka/2010/11/kevytsavuhormi_voi_roihauttaa_tulipalon_2118471.html.
Isäntä oli Härmä Airiin yhteyksissä ja kyseltiin meille toimitetun Tiilerin teräspiipun kuulumisia ja saimme vastukseksi, että piipuissa on suuria eroja, mutta meidän piipun osalta ei kannata olla huolissaan. Tiilerissä käytettävä piippu on luokiteltu T-300 eli tiileritakka on varaava tulisija ja hyvän hyötysuhteen ansiosta savukaasujen
lämpötilat jäävät alhaisiksi. Mainittiin kyllä, että halutessaan lisäeristystä kivivillaa voi lisätä ja puhallusvilla ei saisi välipohjassa olla kosketuksissa piippuun.

Hormille emme ole tehneet mitään mutta tulimme ostaneeksi häkävaroittimen sekä jauhesammuttimen, koskaan ei voi olla liian varuillaan, eihän? Talopakettiin kuuluivat sähköverkkoon liitetyt palovaroittimet. Nyt voi melko rauhallisin mielin poltella kynttilöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...