lauantai 28. huhtikuuta 2012

Pihahommat aloitettu tältä keväältä

Ihanaa kun vihdoin pääsee pihahommiin! Lumet on sulaneet ja piha on jo lähes kuivunutkin, joten tänään näytin orastavalle nurmikolle vähän haravaa ja siivoilin muutenkin ympäriinsä. Kaikki viime vuoden istutukset ovat hengissä ja hyvillä silmuilla jo. Ainoastaan yksi kääpiövuorimänty on kuollut 15:sta istutetusta mutta se kuoli jo viime kesänä. Eli hyvältä näyttää toistaiseksi. Piha me saatiinkin jo lähes valmiiksi viime syksynä, istutussalueet on rajattu ja istutettu suurimmilta osin, kivetykset ja asfaltti tehty ja nurmikko kylvettiin lähes koko pihaan jo edellissyksynä ja viime kesänä pieni puuttuva alue talon sivustalta.

Kävin ostamassa Terrasta jo muutamia istutettaviakin eli kuolleen vuorimännyn tilalle laitoin uuden ja ojasta puuttui vielä pari, jotka nyt odottavat istutusta. Lisäksi laitoin muutaman kuunliljan etupihalle sekä nuokkusyreenin takapihan takanurkaan, toivottavasti siitä joskus kasvaa vähän näkösuojaa.

Ostin myös erinomaisen puutarhatyökalun, eli Fiskarsin rikkaruohojen poistajan, aivan uskomaton vehje. Eipä ole ennen ollut rikkaruohojen poisto näin helppoa ja mukavaa, ei tarvitse edes kumartua.  Nurmikolla siellä täällä puskee rikkoja kun ei ole ihan vielä täydessä voimassaan nurtsi, ja minun tietysti täytyy ne repiä pois maisemaa pilaamasta :) Mutta siis suosittelen lämpimästi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...