maanantai 24. kesäkuuta 2013

Sokkeli ja etupihaa

Meidän talomme sai kolmantena kesänään vihdoin sukat jalkaan eli käsittelimme sokkelin! Selvä suunnitelma oli koko ajan olemassa eli sokkeli maalataan tumman harmaalla YKI-Sokkelimaalilla. Alkuperäisessä sävyssä pysyttiin, eli värikoodi on 572X. Sokkeli pinnoitettiin silikonipohjusteella ja maalattiin kahteen kertaan, yksi kierros jäi näin voimakkaalla värillä laikukkaaksi. Maalaukseen käytettiin pientä telaa. Punainen kiveys hieman erottuu aiempaa selkeämmin mutta silmä on jo tottunut, itse asiassa meni muutama päivä, että silmä tottui tummaan sokkeliin, mutta nyt näyttää hyvälle, sävykin on ihan passeli.

Tänä kesänä käsitellään vielä vähintään etu- ja sivukuistit sekä koira-aidan ja kasvimaan aitatolpat kelonharmaalla sävyllä, joka istunee paremmin tuohon tummaan sokkeliin. Etukuistin vaalea punaruskea ei ole minua miellyttänyt, joten se on ollut uusimislistalla jo alusta asti. takapihan terassi sen sijaan on pähkinänruskeaa, joten ainakin siellä aidat saavat olla ruskeita, mutta lattian laitan todennäköisesti harmaalla.

Kuvat ovat kesäkuun alusta ja kasvukin on hyvin lähtenyt istutusten osalta käyntiin. Etupihan koristeomenapuu on kärsinyt jonkin verran jänövaurioita. Ojan lamoherukat alkavat vasta tänä kesänä leviämään kunnolla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...