sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Loppukorjauksia

Ja niinpä sitten kävikin, että Helmitaloilta oltiin meihin yhteydessä ja saimme timpurit perjantaina paikalle tekemään loppukorjauksia. Ulkona vaihdettiin joitakin kieroja ulkovuorauslautoja ja nyt meillä on sitten hieno raidallinen talo talven ajan :) Sisällä sahailtiin puuttuvia hyllyjä kalusteisiin paikoilleen ja laitettiin vessapaperitelineet ja pyyhekoulukut kiinni. Myös repsottava liesituulettimen päällä oleva levy oli fiksattu paremmin paikoillaan pysyväksi.

Sähkömies kävi myös perjantaina ja asennettiin vihdoin ne puuttuvat pistorasiat vessan ja kylppärin kaappeihin sekä vedettiin autoille uusi pistorasia lämmitystä varten suoraan sähkökaapilta, ihan hienosti onnistui eikä tarvinnut tehdä päällevetona. Nämä sähköhommat tulevat siis omalla laskulla, eli menetimme pistorasiat toimituksesta kun luovuimme perus peilikaapeista.

Nyt alkaa olemaan jo hyvä tilanne, eli enää sisällä on tuo "naurava" astianpesukoneen kaappi, jossa on myös naarmu kyljessä, sekä ulkona pitäisi tehdä jotain ränneille, jotta vesi osuisi kaivoihin.

Saatiin myös vihdoin hankittua olohuoneen pöytä, eli kuukausien hakemisen jälkeen tehtiin nopea ratkaisu ja ostettiin antiikkivalkoinen arkkupöytä, joka oli kyllä ihan nappivalinta meidän olkkariin.

5 kommenttia:

 1. Hei,
  Haaveissa olisi itselläkin tuollainen Helmitalo vielä joskus saada, joten kiinnostaisi tuon budjetin toteutuminen.
  Josta alkupuolen blogikirjoituksissa muistaakseni oli, että budjettinne on ollut melkein 200 000 €.
  Mitkä olivat toteutuneet kustannukset ja miten ne suunnilleen jakautuivat?

  VastaaPoista
 2. Sanoisin että budjetti piti täysin, mutta se olikin tehty inhorealistisesti. Koitettiin kaivaa siihen ihan tosissaan todellisia kuluja. Ainut isompi ylläri oli 3kEUR ylimääräistä soralaskua perustuksiin. Toisaalta jätin ilmalämpöpumpun pois ainakin toistaiseksi.

  Mainitsemasi summa muuten sisältää tontin ja kulut ovat sen summan alle jossain 190keur tietämillä.

  Yläkerran rakentamisen kustannusta en tiedä vieläkään paljonko tulee olemaan mutta ne eivät olleet tuossa budjetissa mukana.

  Ja pihaan varmaan menee pari tonnia enemmän kuin suunniteltu muttei niitäkään kuluja olisi pakko ottaa. Asfaltti vaan houkuttelee parkkipaikallle käytännöllisyydellään plus jotain muuta pientä kuten kiveystä on tehty.

  VastaaPoista
 3. Lisäyksenä Pekan kommenttiin, että kustannukset on kirjattu mahdollisimman tarkkaan ylös Muutokset ja kustannukset, sekä Piha-sivuille. Muut kustannutkset ovat marginaalisisa (kaatiskeikat jne) sekä itse talon sisustamiseen laitetut kustannukset on tämän lisäksi (huonekalut jne.)

  VastaaPoista
 4. Vaivila muuten piirtää meille kuvat lupahakemuksia varten, ja jos luvat vaan heltiää niin käytetään häntä sitten jatkossakin. Huomasin vain että teillä sama henkilö toimi vastaavana työnjohtajana. :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä vaan.. Vaivila meilläkin oli vastaavana ja pääsuunnittelijana. Miettikää tarkkaan asemapiirros, meillä tuli ehkä hieman hätiköityä talon sijoittamisen kanssa siinä kiireessä. Nyt kun olemme suunnitelleet tuonne khh:n puolelle autokatosta, ei meinaakaan mahtua.. Tosin meillä on ongelmana se, että meidän tontti oli viimeinen rakentamaton ja muut olivat laittaneet rakennuksensa meidän rajan reunalle joka puolella :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...