maanantai 5. heinäkuuta 2010

Siivousta ja maalausta

Olemme käyneet nyt talolla ensimmäistä kertaa siivoamassa sisätiloja. Imuroin kalusteista sisällä olevat sahanpurut pois ja pyyhkäisin vähän ovia ja tasoja pahimmistä pölyistä lähinnä pintoja tarkistaakseni. Samoin tuli imuroitua vessan ja kylppärin sekä eteisen laattalattiat. Laitettiin vielä pahvit eteiset lattian suojaksi takaisin. Keittiön tasossa on kaksi pientä naarmua, harmi sinänsä mutta onneksi eivät sieltä pistä juurikaan silmään. Kaikki ovet ovat ehjiä ja naarmuttomia, yhden oven sisäpinnalla on kolo, johon on laitettu valkoista maalia päälle. Saanee olla sekin. Talo on nyt jälleen kaluste- ja takkaurakan jälkeen siistimmässä kunnossa. Myös piha on roskista putsattu, naapurit olivat halukkaita ottamaan ylimääräiset kuormalavat, joten sekin pino saatiin helposti pois.

Maalailua ollaan taas jatkettu mutta helteiden vuoksi sitä ei jaksa tehdä kovin montaa tuntia kerrallaan vaikka varjon puolella maalaileekin. Isot pinnat on maalattu, joten nyt tehdään lähinnä koristelistojen ja päätylautojen maalausta. Kun yhden kohdan maalaa, saa kaksi korjata. Jälleen tulee mieleen, että olisipa listat irrallaan eikä talon seinässä kiinni. No siellä ovat kuitenkin, joten ei auta kuin maalata, korjata ja maalata..

Keittiön kodinkoneet toimitetaan huomenna ja ollaankin tässä tuumailtu, kuka tekee kytkennät. Talopakettiin kuului liesi, joka jätettiin pois, joten toivomme, että sähkömies laittaisi lieden kiinni. Jääkaapin osalta ei ongelmaa olekaan ja sitä varten porasimme varmuuden vuoksi ylimääräiset ilma-aukot sille varattuun kaappiin. Tämä olikin vasta ensimmäinen homma, johon käytettiin ihan työkalua tässä projektissa :) Jos maalipensseleitä ei lasketa.. Ja jospa putkimies pistäisi astianpesukoneen kuntoon kun tekee omaa urakkaansa.

Soittelimme myös piharakentajalle, ja saimme kuulla, että saamme täyttömaata ilmaiseksi viereisen korttelin kerrostalotyömaalta. Hieno juttu! Täyttömaan tuonti alkaa tämän viikon lopulla. Hyvä, että saadaan pihahommat toden teolla käyntiin, sillä nosturia ei ole voinut tuoda päätykulmien maalausta varten kun maata ei ole ollut kuin se reilu metri talon ympärillä. Ja pihavajan rakentamisellakin olisi jo kiirus, koska sille olisi tarvetta heti muuton yhteydessä. Vaja voidaan tehdä vasta kun takapihan maat on viety paikoilleen sillä se on suoraan työkoneiden kulkureitillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...