lauantai 10. heinäkuuta 2010

Terassin tekoa

Talolla ei ole tapahtunut mitään viikkoon, hormista ei ole kuulunut eivätkä pihahommatkaan etene. Maalaukset on hyvässä vaiheessa, eli pientä näpertelyä enää jäljellä. Päätykolmioihin ei pääse koska nosturia ei maan puutteen vuoksi saa tontille. Lisäksi saimme tiedon, että pihatyöt siirtyvät jälleen ainakin viikolla, täyttöä ensi viikolla ja tasoitusta seuraavalla. Meille kerrottiin myös, että multaa ei kannata vielä tuoda ja istuttaa nurmikkoa, koska täyttömaa painuu. Tämä siirtää siis kaikki haaveet pihan tekemisestä ensi vuoteen eli mullat ja kylvö olisivat vasta ensi keväällä. Tavoite oli, että keväällä olisi ollut jo koirapiha käytettävissä takapihan puolella. Ja koska multaa ei tänä kesänä saada, ei voida myöskään rakentaa tulevaa pihavajaa tontin kulmalle, sillä se on ainoa reitti takapihalle. Nämä kaikki aiheuttivat siis melkoista turhautumista ja totesimmekin, että kaikki mitä halutaan saada aikaiseksi, täytyy tehdä itse..

Niinpä sitten ryhdyimme suunnittelemaan ja tekemään takapihan terassia. Terassi on 12m2 kokoinen ja sijoittuu olohuoneen ikkunoiden ja oven yhteyteen. IT-alan ihmisinä suuntasimme Googleen ja haimme muutamia kuvia toteutuksista ja ryhdyimme tuumasta toimeen. Eilen valoimme talotehtaan jäljiltä ulkoreunassa oleville anturoille harkot ja pilarikengät. Homma vaati melkoista mittailua ja tuumailtua porottavan auringon alla, mutta sinnehän ne lopulta saimme melko vähällä vaivalla. Tänään käytiin ostamassa laskelmiemme mukaan lisää harkkoja, betonilaattoja, painekyllästettyä runkopuuta ja aitatolpat, ruuveja, palkkikenkiä ja kulmarautoja. Perustus- ja runkomateriaalit maksoivat yhteensä n.250e ja ruuvinväännin 70e. Katkaisu/jiirisirkkeli ja vatupassi saatiin lainaan. Emme juurikaan tehneet hintavertailuja vaan haimme tarvikkeet Nokian Kodin-Terrasta, jonka noutomyymälä on varsin näppärä. Tänään aikaa kului muutama tunti perustusharkkojen paikoilleen laittoon ja huomenna päästään rungon ja tolppien pystytykseen. Kuviakin on tullut otettua ja laitan niitä esille myöhemmin.

Takapihan terassin lisäksi suunnittelen parhaillaan pienempää terassia kodinhoitohuoneen oven yhteyteen. Tämän lisäksi meille tulee pienempi terassi takapihan perälle, minkä yhteyteen laitetaan avotuligrilli. Näistä myöhemmin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...